۷ نشانه برای زمان تعویض لنت ترمز!

همانطور که می‌دانید در یک خودرو هزاران قطعه وجود دارد که هر کدام از آنها کاربرد منحصر به فرد خود را دارا هستند و برای به حرکت درآوردن و یا توقف خودرو به عملکرد صحیح همگی آنها احتیاج است. یک خودروی ایده‌آل باید نیازهایی از جمله سرعت و ایمنی را تامین کند و بتواند به درستی نیازهای سرنشینان را برطرف نماید. از طرفی برای داشتن عملکرد درست خودرو راننده نیز باید دارای دانش نسبی نسبت به تمامی قسمت‌های ماشین بوده و بررسی‌های دوره‌ای را انجام دهد تا در صورت آسیب دیدگی، در زمان مقرر آن را تشخیص داده و رفع کند. لنت ترمز یکی از اصلی‌ترین قطعه‌های خودرو بوده که برای ایمنی نقش مهمی را ایفا می‌کند و کوچک‌ترین آسیب در آن می‌تواند منجر به بروز اتفاقات ناگوار شود. ما در این مطلب می‌خواهیم به معرفی ۷ نشانه برای زمان تعویض لنت ترمز بپردازیم.

۱ـ صدای بلند در ترمزها

تاکنون برایتان پیش آمده است که حین ترمز گرفتن صدای جیغ گوش خراشی را بشنوید؟ در واقع این صدا از لایه فلزی کوچک روی لنت‌های ترمز به وجود می‌آید و هشداری صوتی بوده که نشان دهنده زمان تعویض لنت‌ها می‌باشد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید این صدا به حدی گوش خراش است که حتی در صورت بالا بودن شیشه‌های خودرو نیز به گوش می‌رسد. دقت داشته باشید که در صورتی که صدای موزیکتان خیلی بلند باشد، ممکن است این صدا را نشنوید. البته یک مورد استثنا برای شنیدن صدا از لنت‌ها وجود دارد. زمانی که خودروی شما پس از یک باران شدید یا شستشو پارک شده باشد، ممکن است در این شرایط به دلیل یک لایه نازک از زنگ که در اثر رطوبت در دیسک ترمز ایجاد می‌شود، این صدا حین ترمز گرفتن شنیده شود. این اتفاق بسیار طبیعی است و دیسک زنگ زده با اولین ترمز صدای گوش خراشی را ایجاد خواهد کرد که در اثر فشار پدها روی دیسک است و تا زمانی که زنگ‌ها از روی دیسک چرخ پاک نشوند، این صدای گوش خراش شنیده خواهد شد. بنابراین تصور نکنید پس از هر بار شنیدن این صدا، لنت‌های ترمز احتیاج به تعویض داشته باشند و باید بررسی‌های بیشتری را انجام دهید.

۲ـ ساییده شدن سیستم ترمز

در صورتی که هر بار پدال ترمز را فشار می‌دهید صدای ساییده شدن بلندی به گوشتان می‌رسد، یعنی لنت‌های ترمز فرسوده شده؛ طوری که دیسک ترمزها با کالیپر تماس دارند. باید بدانید که لنت ترمزهای فرسوده می‌توانند خرد شوند و اگر تعویض نشوند، می‌توانند مشکلات جبران ناپذیر را در سیستم ترمز ایجاد نموده و سبب از کار افتادن کلی ترمز شوند.

 

۳ـ لرزش هنگام ترمز

۳ـ لرزش هنگام ترمز

ارتعاش یا لرزش پدال ترمز در بیشتر مواقع نشانه تاب داشتن دیسک یا زمان عوض کردن لنت ترمز می‌باشد. البته در برخی از مواقع این اتفاق نشانگر این است که خودرو بالانس نیست. در خودروهای دارای سیستم ترمز ضد قفل، لرزش می‌تواند حسی شبیه بازخورد پدال ترمز در ایستادن‌های ناگهانی را ایجاد کند. بنابراین اگر خودروی شما به ترمز ضد قفل مجهز نیست و حین ترمزگیری لرزش پدال خودرو را احساس می‌کنید، نشانه دیسک چرخ تاب‌دار است. این اتفاق زمانی پیش می‌آید که در مدت زمان طولانی ترمزگیری‌های شدیدی را داشته باشید؛ مانند زمانی که از سراشیبی کوه پایین می‌آید یا چیزی را یدک می‌کشید. در این مواقع دمای دیسک بالا رفته و تابدار شدن آن را موجب می‌شود. ضمناً لرزش احساس شده به این خاطر است که پدهای ترمز توانایی گرفتن سطح به شکل یکسان را ندارند. بنابراین اگر در سراشیبی رانندگی می‌کنید یا وسیله‌ای را با خودرو یدک می‌کشید، پیشنهاد می‌کنیم برای اجتناب از تخریب سیستم ترمز، با ایستادن‌های دوره‌ای به ترمزتان اجازه خنک شدن دهید.

مطالعه بیشتر   علائم خرابی پمپ ترمز خودرو+نحوه رفع خرابی!

۴ـ کاهش کیفیت ترمزگیری

زمانی که لنت‌های ترمز فرسوده باشند، قطعاً زمان بیشتری از حد معمول برای توقف کامل حین ترمزگیری احتیاج است. در مواقعی که لنت‌های ترمز تمام می‌شوند و وقت تعویض آنها فرا می‌رسد، نمی‌توانند فشار لازم را به دیسک ترمزها وارد کنند تا چرخش سریع لاستیک‌ها ایجاد شود. البته باید گفت که این مسئله بسیار خطرناک است و ایمنی سرنشینان و سایرین را تهدید می‌کند. به همین علت برای داشتن سرعت عمل کافی حین ترمز گرفتن لازم است که لنت‌ها را به موقع تعویض کنید.

۵ـ چراغ هشدار ترمز روشن می‌شود.

زمانی که چراغ هشدار ترمز روشن می‌شود، اغلب معنی آن این است که لنت‌های ترمز به اتمام رسیدند یا سطح روغن ترمز به شدت پایین آمده است. بیشتر وسیله‌های نقلیه جدید دارای این سنسور هستند و هنگام نازک شدن لنت ترمز، چراغ هشدار ترمز روشن می‌شود. بد نیست بدانید که لنت‌های ترمز مصرف شده می‌توانند منجر به پایین آمدن سطح روغن ترمز نیز گردند.

۶ـ لنت‌های ترمز بنظر نازک می‌رسند.

گاهی اوقات لنت‌های ترمز نازک به نظر می‌رسند و در این مواقع باید بلافاصله آنها را تعویض کنید؛ زیرا رانندگی با لنت‌های نازک اصلاً ایمن نیست. در شرایط استاندارد لنت‌های ترمز در هر اتومبیلی نباید نازک‌تر از یک سوم اینچ باشند تا بتوانند به شکل سریع و ایمنی خودرو را متوقف کنند. ضمناً برای محافظت از خودتان و سایرین و اجتناب از مشکلات خطرناک ترمز کردن، تمامی لنت‌های ترمزی که نازک شده‌اند را عوض کنید.

 

۷ـ کشش فرمان

۷ـ کشش فرمان

زمانی که خودروی شما حین ترمزگیری به یک طرف کشیده می‌شود، نشانه این است که لنت‌های ترمز به شکل نامتقارن خورده شده و یا ماده خارجی در روغن ترمز وجود دارد. در این شرایط بسته به تشخیص تعمیرکار، ممکن است خودروی شما احتیاج به تعویض لنت ترمز یا تعویض روغن ترمز داشته باشد.

مواردی که نشان می‌دهد زمان تعویض لنت ترمز خودرو شما فرا رسیده است:

  • سایش لنت‌های ترمز تا حد آخر لنت
  • پله شدن پدال ترمز و فشار تا آخرین حد ممکن برای توقف
  • شنیدن صدای ناهنجار حین ترمز گرفتن، به الخصوص در سرعت‌های بالا
  • پایین آمدن سطح روغن ترمز در مخزن مربوطه برای پر کردن پشت پیستون‌های چرخ
  • بیشتر شدن طول توقف کامل ماشین و حس کشیده شدن خودرو حتی پس از گرفتن پدال
  • روشن شدن چراغ هشدار لنت ترمز
  • چرب شدن سطح لنت به علت وجود مشکلات فنی
  • شیشه کردن سطح لنت و ایجاد سطحی صاف و صیقلی روی لنت
  • ایجاد ترک و شکستگی روی سطح لنت به دلیل ترمزهای متوالی در سرعت‌های بالا
  • طراحی بد لنت در لنزهای غیر استاندارد و چسبیدن آن به دیسک بدون ترمز زدن

عواملی که می‌توانند تعیین کنند چه زمانی نیاز به تعویض لنت ترمز و ترمز دارید:

| سختی لنت ترمز: لنت‌های ترمزی که محکم‌تر و سخت‌تر هستند، معمولاً عمر بیشتری دارند؛ اما برای اینکه بتوانند کار خود را به بهتر انجام دهند، باید از قبل گرم شوند. لنت‌های ترمز نرم در سرعت‌های پایین کارکرد بهتری از خود نشان می‌دهند؛ به عنوان مثال برای رانندگی در شهرها مناسب‌تر هستند. اما گرمای زیاد می‌تواند به آنها آسیب وارد کند.

| عادت‌های رانندگی: عادت‌های رانندگی راننده می‌تواند روی تعداد دفعاتی که باید لنت‌های ترمز عوض شوند، اثرگذار باشد. به عنوان مثال رانندگی پرخاشگرانه و یا کسانی که به شکل ناگهانی و با شدت ترمز می‌کنند، بیش از کسانی که برای توقف سرعت خودروی خود را به آرامی کم می‌کنند، به تعویض لنت احتیاج دارند.

| عوامل محیطی: مواردی مانند توقف‌های زیاد در ترافیک، رانندگی در شهرها و یا چراغ‌های راهنمایی می‌تواند فشار بیشتری به ترمزها وارد سازد. ضمناً باید بدانید که رانندگی در مناطق کوهستانی می‌تواند به شکل قابل توجهی سبب ساییدگی ترمزهای خودرو شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *